BioNo chemical inputs used in the vineyard and winery; reduced doses of sulphurBiodyRevitalisation of the soil and the natural defences of the vine by using natural inputs and energy; ultra-reduced doses of sulphur
Jasus Lalandii
White
Vintage 2021
Region : France, Rhone Valley
Appellation : Côtes-du-Rhône
Certification(s) : Ecocert
Grape Variety(ies) : White Grenache
Agriculture : Biodynamics, Organic

16,00 

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Jasus Lalandii from La Famille de Boel France

100% grenache blanc vinifié à partir de levures indigènes uniquement, en cuves inox pour préserver la fraicheur.

Au nez se dégagent des notes de fleurs blanches comme le jasmin et le chèvrefeuille, et des notes iodées et minérales très agréables. Au palais, il est gras, rond et frais à la fois, et finit sur une belle note minérale et saline.

Il s'associera très bien aux produits de la mer !

Jasus Lalandii, qu'est-ce que c'est ?

C'est le nom d'une espèce de langoustes, prolifiques dans les eaux au large de l'Afrique du Sud autour des Îles de la Désolation, notamment l'île française de Ste Paule. En 1928, elle est exploitée sur place par des pêcheurs qui utilisaient une radio pour regagner la terre une fois la saison de pêche finie. Mais la panne de leur TSF mena à une interminable attente, et au bout de 2 ans, la rumeur veut que le seul survivant aurait fini écœuré d’avoir eu de la langouste pour ration quotidienne.

Arnaud De Boel et Nelly France à Lemps (07)

Freshly settled in the Rhône Valley, it was in 2016 thatArnaud De Boel and Nelly Franceand created their estate, located in the village of Lempsin the northern Rhône, between Lyon and Avignon.

They are from scratchThey planted their own vines and also found plots of old vines. Today, they own 11 hectares of vines scattered across the Northern Rhône and cultivated like a garden, and produce wines vinified most naturally possible.

They practice biodynamics and are in organic conversion; the entire vineyard will be certified in 2021. Great gourmets, each wine has its own anecdote linked to thehistory of gastronomy.

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